Sunday, January 30, 2011

yaaaa... semua baru!

yaahh.. Gua dah ade blog baru! oke dem dem dem... Blog lame gua di flag sama cilake2 yang taknak menampilkan diri masing2.. Gua syak diorang ni pesen suke slide orang dari belakang agak nye.. Tapi bila dah lama2, gua terfikir sekejap, mungkin ade hikmah nye kot...


Yaa.. betul kata makcik ni, Hidup baru, Blog baru, Entri baru....Kehkehkeh. Gua nak memetik ayat2 falsafah dari brader gua iaitu Bob Marley.. " To get great future, you cant forget your mistake in past" dan jugak ayat ni, " You just cant live in negative way, Make the way to a positve day" ;) Thanks brader bob! Raggae forever!


Orang orang diatas ni adalah makcik2 dan bakal pakcik gua...Gua tak main la dok sembang kat fesbuk ngan sepupu,takde klas doe..kahkahkah.. Bila makyang reply macam tu, terus gua teringat kat mak,abah... Yaa, gua syak inilah hikmah nye, Gua dah takde tanggung jawab kat sape2 dah, so gua ade tanggung jawab sebagai anak laki paling besar dalam family.. Abah, i will make u proud! ;) hehe


Baru2 ni mak kol gua, Die tanye pasal gua..


mak : macam mane sekarang? makin stabil or makin menjunam?
gua  : kat tengah2 lagi la mak
mak : dah2, jangan fikir macam2.. kalau mal rase "benda tu" penting, pi kejar sekarang, jangan biar sape pun yang halang mal.."benda" ape yang mal kejar sekarang?
Gua : nak beli kete...
mak : bagus, kumpul duit smpai dapat beli, mak nak tengok tau..
gua  : berehhhh..


Mak gua memang pandai saiko.. ayat dua tiga kerat je pun, tapi 20,30 tahun pun boleh ingat ayat die.. Saiko die memang mengalah kan abah.. Tapi gua jenis tak suke kena saiko, sebab tu gua banyak cite kat abah.. hehe...


Yaa.. sekarang gua half-ly single, gua dah bebas... Dah takde ape benda yang mengacau otak gua, dah takde ape yang gua perlu ambil tau, Sebenar nye kegagalan gua dalam 'drama' yang lepas adalah disebabkan gua tak ready... Gua sebenarnye tak suke ade komitmen, tapi nak cuba dan inilah jadi nya, masing masing terluka... Tapi gua malas nak dendam pape, jodoh tu kuasa tuhan, so takde sebab gua nak dendam..


Baru2 ni kekaseh gelap gua ade cakap kat gua, "Dah, jangan fikir ape2 dah pasal benda lepas, jangan sesekali nampakkan yang diri kita ni terdesak,jodoh tu datang sendiri, tak payah terdesak nak pegi cari, kalau nak jugak memang alamat nye tak lame la.... Chill tau, Tarzan yang duduk dalam hutan banat tu pun dapat jodoh,hehe" ....Cilake, tergelak besar gua masa tengah gayut dengan dia, Akhir nya dari pukul 12 gua kol die sampai pukul 7 pagi baru gua stop...


Gua terpikir dalam hati, Bagus si sengal ni.. Dah 2 tahun kami bergelap bersama, banyak yang die tau pasal gua... Die punye saiko pon boleh tahan padu... Tapi yang penting die rilek dan kurang memberi masalah kat gua walaupun die jenis cerewet dan tak kasi gua smoke.. yang pasti, ade jugak orang yang kasi semangat nak benti smoke kat gua... Tak dilupakan kat 'Adik gua' iaitu miza .. Thanks sis! ;)


          sesekali manje kat fesbuk ape salah nye kan? ;)
   

Baru2 ni besday gua... So gua mengucapkan terima kasih kat semua yang dah wish gua, sori tak dapat kol semua orang ye.. kehkehkeh.. So, kat sini ade beberape prnt sc yang gua berjaya rembat..

kak dayah paling semangat! ;)

dari sizuka ;)

jiran tersayang ",

farah... haha


anna! hehe


brader remy..


brader mando..


Tia..


Thanks semua, Gua tak larat nak letak semua kat sini.. hehe.. So be yourself and dont ever lie on yourself.. Segala salah yang gua dah buat, gua mintak maaf banyak2 ye.. Salam




Psssst// : Apesal gua dah makin berbakat bab printscreen ni? ni bukan tabiat orang pempuan ke? ouchhh! larik!

17 comments:

~mAsItAh fUaAd~ said...

baru gua perasan..name gua xde lak lu sebut bai!!perghh demand gua naik lg tgi mcm nie!!panasss!!

eh eh..guaa....tak wish besday lu ea...??ea??eh..bukan dah wish ke??gua nak name gua di sebut dalam setiap entry blog lu ade paham???!!kalau tak......kalau takk...ok rahsia

kemal khalil said...

kahkahkah!
woi woi... sori2 gua tlupe nk mention name lu... ekeke

lu jgn tacing lebih2 doe.. susah gua nk pakse lu pi komen dh lpas ni

GadisTerbilang said...

prt sc ni tbiat gua! tiru2

bhhahaahaa

kemal khalil said...

hahaha...

sori2, peace! ^^v

syAzAnA said...

yeahh. gua ade. nape xbacklink kan blog gua. grrr. hehe

syabas beta! *gaya hindustan*

*wink*

tia said...

skang ni nak gua wish bufday lu lg skali ke nk gua ckp yayyy! lu ade blog baru !! lupekan yangg 'lama'! ;)))

move on babee! :D

kemal khalil said...

syaz : ehhe.. lu x suh gua backlink kan.. gua x wat laa.. kehkehkeh!

tia : gua nk lu cakap dua2 skali boleh tak ? hahaha

oke, tgah move on la ni... baru gear 1.. huhu

NuR 'aQiLaH said...

Congratulations, et_amy87
You are now following anak pakcik khalil









lalala ;p

kemal khalil said...

bagus qilah..
lepas ni teruskan komen entri gua..


WAJIB!

^^v

safiyyah osman said...

good luck kemal:)

areleaf said...

GL!


ok tu je gua nak komen..

meyza said...

cehh.. owang siap wat entry lgi kt die al befday dytp xmention lgsong nama owang.. huh!!

kemal khalil said...

siz : thanks daun keladi bunting ye siz... keh3

remy : even lu punye komen pendek, gua tetap syg kt lu..keh3

miza: adess, ni mesti tak bace abis entri tu.. kan3? ;)

ZACK ENTRY said...

blog yang lama kenapa?

aleeya husnan said...

mangkok mana yang flag blog tu? dasar betul la =.="

I miss that blog so much, and I miss GB time dolu-dolu... One year anniversary of me being member of GB T_T keep repeating the same name tapi tak boleh nak pendekkan nama akmalhacks T_T hahaha...

BTW, happy birthday - belated already and I realise it dow. ahaha.. I miss the moments you call me kakak and I call u adekk. Miss the old good days T_T

but surely you're 7 months and 3 days older than me LOL..

Hahaha.. Sepaking pulek kat sini. Ni pengaruh forum English Cafe KMKN la ni.. Adeii..

Good luck for life!

aleeya husnan said...

Eh, tadi rasanya nak komen pasal printscreen tetiba tertinggal lak.. Hahaha...

Sape la yang start printscreen kapet GB dolu2 ek? Wakakaka...

kemal khalil said...

zack... : blog lame xley login doe,, hampeh


hanis: kahkahkah! sweet memori yaa? kakak! ahaha