Wednesday, February 23, 2011

mereka kebanggaan saya!(sambil tepuk dada!)

Bulan ni dan bulan seterus nya mungkin gua bizi tahap melampau,so gua tak dapat nak update blog ni selalu, bukan setakat nak update,nak tengok blog sendiri pun dah takde masa disebabkan kerja yang menimbun.. So gua rase baik gua tumpu kat kerjaya jela, nak belajar mungkin gua ni tak boleh sebab otak gua yang bebal..

So kat sini gua nak cerita jela pasal mereka ber-4 kat bawah ni ye, adik beradik kebanggaan gua walaupun gua sorang je yang jauh terpesong dari matlamat dan target abah dan mak gua..Dah lame gua tak berkumpul dengan mereka ber-4 nih..

Justeru!! bace jela ye ;)






Yang pertama ialah kak long gua iaitu nabilah bin khalil.. Bagi gua, dia perempuan kedua yang gua paling percaya selepas mak gua, gua punye tahap respek kat dia memang melambung tinggi.. Dia jenis senang berdikari,Gua berani bertaruh yang abah gua lagi percayakan dia berkali kali ganda dari gua even dia ni anak perempuan. 

Dia punya tahap relaks dan cool memang gua tak boleh nafi kan, Sekarang die study kat USM Penang dan tak lame lagi graduate.So, tahniah!! anda memang kebanggaan saya!


Nama dia ahmad uzair bin khalil, Tapi disebabkan kawan2 dia panggil dia kucai, so gua pun terikut panggil die kucai.Tak kisah la nak panggil ape pun, Dia ni adalah PEMEGANG RAHSIA TERBESAR gua.. Banyak kerja2 jahat yang gua buat selama ni hanya dia sorang je yang tahu.. Ponteng puasa sama2, main snooker sama2, susah jugak nak tengok adik main snooker dengan abang.. So, kalau nak korek rahsia2 jahat gua, try la tanya kat dia, kalau nasib lu baik, lu dapat korek,kalau nasib lu tak baik, memang kena hempuk dengan gitar la jawab nye..kihkih

Banyak benda yang gua buat, dia mesti buat..Tapi die jenis pikir masa depan walaupun die spesis2 kutu sama macam gua..So pemikiran dia jauh lebih bagus dari gua, Dan lagi satu, dia salah seorang kutu yang memegang gelaran pelajar cemerlang..Tahniah! anda kebanggaan saya!


Dia ni pulak abdul muizz bin khalil, Adik yang paling gua ambil berat, Sebab ape? sebab masa kecik2 dulu gua memang rapat dengan dia..Di tambah pula dia satu sekolah dengan gua, kak long dan kucai satu sekolah, so, gua memang kena ambil berat pasal dia,kalau tak memang gua kena menjawab dengan abah.. 

Disebabkan dalam keluarga gua,die sorang je anak lelaki yang takut nak buat jahat,jenis jambu,dan otak pandai tahap dewa..So ape yang dia nak semua dia dapat..Anak emas katekan.. 

Masa dia form 1,belambak2 makwe2 sekolah gua jumpe gua sebab nk jadikan dia adik angkat.. Gua hanya menjawab, " abang dia ni nak campak mana?" oke, sambung cerita balik, Seperti yang gua cakap, otak dia ni gua taktau nak cakap ape dah, die harapan abah dengan mak yang paling cerah sekali.. so tahniah! anda kebanggaan saya!



Okay, yang last ni pulak adik gua paling bongsu, baru form 2 kot taun ni, gua pun dah ingat2 lupe, disebabkan abang2 dan kakak dia dah besar,so dia ni macam disisikan sikit,kihkih... die orang yang paling rapat dengan mak, ape benda yang die dapat tau pasal gua, die kompem cerita kat mak.. Sebab tu mak sekarang ni dah banyak tau hal2 jiwang gua nih.. 

Gua tak ingat pulak dia ni sekolah kat mana...dem! telupe, Tapi yang pasti, die sorang je adik gua yang gua masih belum sound atau berleter sebab die masih kecik, tapi taun lepas mase gua pinjam sim card die,die pulak pinjam henset gua... punya la banyak mesej2 laki, gua tegelak sorang2 bace msj gua.. 

Taun lepas gua penah bagi henset gua kat dia sebelum gua berangkat ke bangi, gua boleh terlupa nak delete mesej2 yang gua save kt henset gua, Dalam hati gua berkata" ni kompem die dengan mak dah tergelak besar bace mesej2 gua,silap2 abah pun join sekaki.."Walaupun anda masih baru dialam persekolahan, Anda tetap adik kebanggaan saya!


Abah pernah berkata kat gua, "walaupun ko tak pandai macam diorang tapi ko kene ingat, ko tu anak lelaki paling besar,besar tanggung jawab ko.. Takkan diorang nak harap kat abah je kot? ko kene ambik alih tugas abah sikit.." 

Gua masih ingat pesan abah sampai sekarang..thanks! ;)

8 comments:

Firfa Firzanah said...

syahdu time gua bace title entry lu.
tp biler bace entry lu.
gua terharu sbb member gua ni penyayang rupenyer.
bagos kawan!!!

syAzAnA said...

nasib baik lu sedaq! hahaha.

NuR 'aQiLaH said...

ni kira adek beradik jela.

oke -_-"

kemal khalil said...

firfa : baru skang lu tau gua spesis penyayang ke?? dem

syaz : sedaq pe nye sayam oii?

qilah : ni tetibe tacing semacam je ni pasai pe nihh?

Mish Nurlin Fatin said...

wahhh...xsangke sifu nie abg yang baik la...hahaha..mcm xcye lak.

kemal khalil said...

oke, abg dan tok guru yang baik.. kih2 ;)

izryn halim said...

dem!!!! kau telupe adik kau lagi sorg doe. hahahha

kemal khalil said...

oke..sori adikku ..abg telupe.. kehkeh!