Monday, March 14, 2011

vandalisme

Nak gua cerita pasal pesen vandalisme ni memang complicated..Mati hidup balik pun gejala ni tak mati mati..Disebabkan gelaja ni antara gejala yang paling banyak pengikut tak berdaftar kat dunia..Malah gua syak ahli2 die lagi ramai dari kaum semut.Jadi gua hanya mampu tengok dan menghayati gejala ni..Nak diterajang sekor2 gua rasa kesian pulak..

Sebut je vandalisme semua mesti pikir tandas, Dah kompem2 tempat ni je jadi mangsa oleh golongan2 si puaka.. Dari gua baligh sampai umur gua 21 taun, dah bermacam2 ayat2 nakal seperti "saya sayang awak,fcuk la lu,pale jimbit ko,cilake pekida!,jom kite romen la sayang".. Tak kurang jugak pesen lukisan yang berbentuk kelucahan dan puisi tangkap leleh... Kadang2 gua melepas hajat sambil tergelak2 bace ayat2 berpuaka kat dinding tandas ni...kah kah kah..

Gua kadang2 terpikir, Sanggup pulak si puaka2 ni beli marker pen demi melepaskan seni terpendam dorang ni.. Gua penah jugak tepikir nak menconteng2 tandas ni, Tapi bila dipikirkan, beli rokok lagi layan dari beli marker pen,so hajat gua tak kesampaian..keh keh keh..

Setakat ni semua tandas2 awam yang gua kunjungi memang ade gejala ni, Tandas sekolah paling teruk jadi mangsa nya... Tapi gua taktau la pulak kalau2 tandas makwe pun same je..keh keh keh

Lagi satu yang gua perasan,public phone.. di zaman2 gua baru belaja erti bergayut, public phone mesti jadi tumpuan gua setiap malam sabtu..Si makwe2 pulak dah ready tunggu kat telepon rumah masing2.kihkihkih.. Public phone ni kalau takde orang yang conteng2 memang bukan public phone name..mungkin sesuai untuk  public porn agak nye... Tapi pada satu hari, sedang gua syok bergayut,gua ade terperasan ade orang tulis nombor kt public phone tu, "no cikaro, 017-481****" Sambil meletakkan ganggang yang dah uzur,gua menjerit"hoi!!! cilake mane yang tulis no aku!!!" gua ade terperasan sekumpulan puaka ditepi jalan tergelak tersipu2 melihat gua..


psst: seni tu seni jugak brader oi.. jom lawan lukis ngn gua sape lagi art.

3 comments:

NuR 'aQiLaH said...

gua tak suka toilet duduk.
selebet. arghh

syAzAnA said...

xboleh blah ahh. haha. sapa yg dengki ngn lu nie kemal ooi? haha

meyza said...

kalo x kerna si puaka2 tu ltak no fon abg kat public fon tuh sampai skrg miza xley kontek abg..keh3